Salade uit het Midden-Oosten

Na mijn terugkeer uit Amerika, heb ik een 6-tal maanden in een Egyptisch restaurant gewerkt. Naast de gekende looksaus, maakten we ook standaard een slaatje van komkommer en tomaat. Heel eenvoudig, maar toch zo lekker. Fijn als bijgerecht of ook tussen brood. Overschotjes van deze salade worden steevast aangevuld met pasta en hardgekookt ei (of een blikje tonijn), voor een werklunch de volgende dag.

Wat hebben we nodig:
  • 1 komkommer, in fijne brunoise gesneden
  • 2 tomaten, in fijne brunoise gesneden
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout van de molen
  • olie en citroensap naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Makkelijker kan het niet: meng alle ingrediënten en werk af met olie en citroensap. Klaar!
TIP:

Je kan ook wat fijngesnipperde munt toevoegen, om het Oosten nog meer naar hier te halen.
Als je houdt van verse koriander, gebruik dit dan ipv peterselie.
Kies je tomaten niet te rijp.

Reacties