Bananenbeignets

Je ziet ze wel eens bij de Chinees op het menu staan: bananenbeignets..mmmmm... zo lekker en zo snel klaar. Je kan ze echt zelf maken hoor. Gebruik bij voorkeur iets rijpere bananen.

Wat hebben we nodig:
  • 2 rijpe bananen, gepeld
  • 30 ml melk
  • 2 eieren
  • 15 gr vetstof, gesmolten
  • 1 kopje patisseriebloem
  • 45 gr kristalsuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • snuifje kaneel
  • snuifje nootmuskaat
  • bloemsuiker 
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de frituurpan tot 190°C.
  • Plet de bananen.
  • Voeg de melk, eieren en vetstof toe en mix tot een glad beslag.
  • Meng de droge ingrediënten onder elkaar en voeg die dan toe aan het beslag.
  • Laat hoopjes beslag in het hete frietvet vallen. Draai ze om van zodra ze mooi gekleurd zijn en bak de andere kant.
  • Laat de beignets uitlekken op keukenpapier, bestuif ze met bloemsuiker en serveer ze meteen.
TIP:

Geniet er van, geserveerd met vanilleroomijs.

Reacties