Bananenbeignets
Je ziet ze wel eens bij de Chinees op het menu staan: bananenbeignets..mmmmm... zo lekker en zo snel klaar. Je kan ze echt zelf maken hoor. Gebruik bij voorkeur iets rijpere bananen.
Wat hebben we nodig:
Geniet er van, geserveerd met vanilleroomijs.
Wat hebben we nodig:
- 2 rijpe bananen, gepeld
- 30 ml melk
- 2 eieren
- 15 gr vetstof, gesmolten
- 1 kopje patisseriebloem
- 45 gr kristalsuiker
- 1 koffielepel bakpoeder
- snuifje zout
- snuifje kaneel
- snuifje nootmuskaat
- bloemsuiker
- Verhit de frituurpan tot 190°C.
- Plet de bananen.
- Voeg de melk, eieren en vetstof toe en mix tot een glad beslag.
- Meng de droge ingrediënten onder elkaar en voeg die dan toe aan het beslag.
- Laat hoopjes beslag in het hete frietvet vallen. Draai ze om van zodra ze mooi gekleurd zijn en bak de andere kant.
- Laat de beignets uitlekken op keukenpapier, bestuif ze met bloemsuiker en serveer ze meteen.
Geniet er van, geserveerd met vanilleroomijs.
Reacties