Vogelnestjessoep

Foto Cathy Van de Moortele
Als ik aan de oudste dochter vraag: wat wil je eten?, dan zegt ze nogal vaak: vogelnestjessoep! Ook gekend als haaienvinnensoep, is dat een soepke wat graag gesmaakt wordt in onze Chinese restaurants. Niet panikeren: er komen echt geen haaienvinnen aan te pas. Ik heb al eens een recept gepost, maar nu heb ik nog een beter recept. Rechtstreeks van mijn hulplijn in Maleisië. Bedankt Da Fu!

Wat hebben we nodig:
  • 750 ml water met 1 kippenbouillonblokje (geen vetarm blokje)
  • witte peper
  • zout
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • sambal oelek naar smaak (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Deze soep is zo eenvoudig. Je zal ze heel vaak eten eenmaal je weet hoe het moet. 
  • Breng de bouillon aan de kook. Kruid met peper en zout.
  • Shake de maïzena met het koude water tot een papje. Giet dit papje in de bouillon en zet meteen het vuur uit.
  • Gebruik 2 chopsticks om de soep een draaikolk te geven. Giet de losgeklopte eieren er in en gebruik je chopsticks om 3x de eieren snel rond te draaien in een spiraalvorm. Zet meteen het deksel op de pot en wacht 2 min tot de eieren gestold zijn. Klaar!
  • Werk af met pijpajuintjes en sambam oelek
TIP:

Je kan het zout ook vervangen door sojasaus.
Lekker met tomatenblokjes, pijpajuin, plakjes champignon of maïskorrels.
Waarom de soep eens niet verrijken met garnalen of stukjes gekookte kip?

Reacties