Slagroomcupcakes

Foto Cathy Van de Moortele
Je ziet cupcakes meestal met een afwerking van slagroom of crème au beurre of een of ander gekleurde glazuurtoef. Wist je dat je cupcakes echter ook van binnenuit kan afwerken? Dit recept zorgt voor cupcakes die na het bakken een klein beetje inzakken. Door ze dan op te spuiten met slagroom (of pudding), worden ze mooi bol en gaan de rimpeltjes eruit. Heel verrassend om in zo'n slagroomcupcake je tanden te zetten. Versier ze na het afkoelen met rood fruit.
Deze cupcakes zijn zo luchtig, dat je zeker nog een tweede zal willen eten.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eierdooiers
  • 20 gr kristalsuiker
  • 35 gr olie
  • 45 ml volle melk
  • 60 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 4 eiwitten
  • 40 gr kristalsuiker
  • 400 gr slagroom
  • 60 gr kristalsuiker
  • vanille extract
  • bloemsuiker
  • rood fruit
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 165°C. 
  • Klop de eierdooiers dik en lichtgeel met de suiker. Voeg de olie toe en meng goed.
  • Klop de melk bij het beslag en spatel er de bloem door.
  • Klop de eiwitten gedeeltelijk op. Voeg de suiker geleidelijk aan toe en klop verder op tot de eiwitten stijf zijn.
  • Spatel de eiwitten in 2x door het beslag.
  • Verdeel het beslag over 12 muffinvormen. Als je dat wil, kan je die voorzien van een muffinpapiertje.
  • Bak de cupcakes 30 - 35 min of tot ze lichtbruin zijn.
  • Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.
  • Klop de slagroom op met de suiker. Voeg het vanille extract toe en meng.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  • Duw het spuitmondje in de cupcake en spuit die voorzichtig op met room. Het cakeje zal mooi bol gaan staan. Draai het cakeje rond in je hand terwijl je het opspuit, zodat er overal vulling zit. Er mag een beetje room te zien zijn aan de bovenkant.
  • Werk af met poedersuiker en rood fruit.
TIP:

Je kan de slagroom mengen met vanillepudding of enkel vanillepudding gebruiken. 

Reacties