Thaïse spicy soep met kokosmelk
Soep is altijd lekker. Ik maak het veel te weinig, maar als ik soep maak, wil ik er wel iets bijzonders van maken. Deze courgette soep heeft een Aziatische touch door de kokosmelk en de koriander.
Wat hebben we nodig:
Je kan de brunoise van courgette even pocheren, maar ook rauw heel lekker.
Kies voor jonge, dunne courgettes. De grotere, dikkere courgettes kunnen wat houterig zijn en hebben minder smaak.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels olie
- 2 grote uien, gepeld en gesnipperd
- 3 courgetten, gehakt
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 1 eetlepel groene currypasta
- verse koriander, gesnipperd
- 1.5 l groentenbouillon
- 400 ml kokosmelk
- peper van de molen
- 1 koffielepel vissaus
- enkele blaadjes koriander
- 1/3 courgette, in fijne brunoise gesneden
- Fruit de uien glazig in de olie.
- Voeg de courgetten toe en bak ze even mee.
- De look, currypasta en koriander mag er bij. Goed roeren.
- Overgiet alles met de bouillon en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep zachtjes sudderen.
- Mix de soep of haal ze door de blender. Zet de soep weer op het vuur en voeg de kokosmelk en vissaus toe.
- Strooi nog wat verse koriander over de soep en werk af met de fijne brunoise van courgette.
Je kan de brunoise van courgette even pocheren, maar ook rauw heel lekker.
Kies voor jonge, dunne courgettes. De grotere, dikkere courgettes kunnen wat houterig zijn en hebben minder smaak.
Reacties