Top lunch

Als je dit gerecht ziet, dan kan je niet anders dan watertanden. Toch?

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
  • 1 gele en 1 groene courgette, in grove stukken gehakt
  • 1 grote tomaat, in dikke schijven gesneden
  • peper en zout
  • 2 eitjes
  • scheutje azijn
  • plakjes kaas die je lekker vindt en die goed wegsmelten
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit je Creuset op een matig vuur. Laat wat vetstof smelten in de pot.
  • Bak de uien aan tot ze lichtjes bruin zien.
  • Voeg de courgettestukken toe en bak ze ook bruin. Ze mogen nog een beetje knapperig zijn.
  • Grill de tomaten aan beide zijden in een grillpan, zonder vetstof.
  • Kruid de tomaten en ook de andere groenten met peper en zout.
  • Zet een pot water op met een scheutje azijn.
  • Breek elk eitje in een glas. 
  • Maak een draaikolk in het kokende water en haal het water net van de kook af door het vuur te verminderen. 
  • Giet voorzichtig één eitje in de draaikolk. De azijn zal helpen om het ei te doen stollen.
  • Schep het gepocheerd eitje met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op een propere handdoek. 
  • Doe hetzelfde met het tweede eitje.
  • Schep de groentjes in een kom. Garneer met de schijven gegrilde tomaat en de gepocheerde eitjes.
  • Leg de plakjes kaas op de groentjes, zodat ze kunnen smelten.
  • Enjoy!
TIP:

Dit is nu eens een mooi voorbeeld van een low-carb maaltijd.

Reacties