Top lunch
Als je dit gerecht ziet, dan kan je niet anders dan watertanden. Toch?
Wat hebben we nodig:
Dit is nu eens een mooi voorbeeld van een low-carb maaltijd.
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 1 gele en 1 groene courgette, in grove stukken gehakt
- 1 grote tomaat, in dikke schijven gesneden
- peper en zout
- 2 eitjes
- scheutje azijn
- plakjes kaas die je lekker vindt en die goed wegsmelten
- Verhit je Creuset op een matig vuur. Laat wat vetstof smelten in de pot.
- Bak de uien aan tot ze lichtjes bruin zien.
- Voeg de courgettestukken toe en bak ze ook bruin. Ze mogen nog een beetje knapperig zijn.
- Grill de tomaten aan beide zijden in een grillpan, zonder vetstof.
- Kruid de tomaten en ook de andere groenten met peper en zout.
- Zet een pot water op met een scheutje azijn.
- Breek elk eitje in een glas.
- Maak een draaikolk in het kokende water en haal het water net van de kook af door het vuur te verminderen.
- Giet voorzichtig één eitje in de draaikolk. De azijn zal helpen om het ei te doen stollen.
- Schep het gepocheerd eitje met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op een propere handdoek.
- Doe hetzelfde met het tweede eitje.
- Schep de groentjes in een kom. Garneer met de schijven gegrilde tomaat en de gepocheerde eitjes.
- Leg de plakjes kaas op de groentjes, zodat ze kunnen smelten.
- Enjoy!
Dit is nu eens een mooi voorbeeld van een low-carb maaltijd.
Reacties