Kikkerbilletjes

Foto Cathy Van de Moortele
Je bent voorstander of niet. Onze Lana is er alleszins gek op, vooral in combinatie met veel look en room. Niet echt lijnvriendelijk, maar kikkerbillen eet je dan ook niet elke week. Serveer ze met knapperig stokbrood en geniet...

Wat hebben we nodig:
  • 1 doos kikkerbillen, ontdooid en uit de zakjes gehaald
  • bloem
  • peper en zout
  • vetstof
  • 100 gr boerenboter
  • 1 grote sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 - 3 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 handvol peterselie, fijngesnipperd
  • scheutje citroensap
  • 100 ml room
Hoe gaan we te werk:
Foto Cathy Van de Moortele
  • Droog de kikkerbillen goed af met keukenpapier.
  • Doe de bloem in een diepvrieszak en kruid ze met peper en zout.
  • Doe telkens 10 kikkerbillen in de zak bloem, sluit die en schud goed. Haal de kikkerbillen met een tang uit de bloem en leg ze op een snijplank. Ga zo verder tot alle kikkerbillen bebloemd zijn.
  • Verhit wat vetstof in een grote braadpan (geen tefal). Bak de kikkerbillen aan beide kanten bruin. Draai ze slechts 1x om.
  • Zet een ander pannetje op het vuur. Laat daarin de boerenboter smelten.
  • Fruit de sjalotjes aan met de look en de peterselie. Werk af met citroensap.
  • Van zodra de kikkerbilletjes allemaal gebakken zijn, werk je de saus af met de room. Laat nog even inkoken tot de juiste dikte bereikt is.
  • Serveer de kikkerbilletjes met de saus. 
  • Yummie!
TIP:

Ook zonder de room, zijn de kikkerbillen lekker.
Je kan ook een scheutje cognac toevoegen aan de saus.
De kikkerbillen moeten echt goed afgedroogd zijn voor je ze bakt, anders krijgen ze geen mooi kleurtje.

Reacties