Morning Muffins

Muffins en cupcakes zijn niet helemaal hetzelfde. Waar cupcakes een vlakke bovenkant hebben, moeten muffins net rijzen en een koepeltje vormen bovenaan. Als daar dan ook nog een topping op zit, dan kan je muffin al helemaal niet meer onderdoen voor die van de Panos of Starbucks. Of zoals Roger zegt: wat je zelf doet, doe je meestal beter.

Wat hebben we nodig:
  • 300 zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel kaneel
  • 150 gr lichtbruine suiker
  • 100 gr blanke hazelnoten, grof gehakt
  • 50 gr gedroogd fruit (bosbessen, kersen, veenbesjes, abrikoos, pruim,..)
  • 250 ml volle melk
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 75 gr Kellogg's Extra Crunchy Dark Chocolate muesli 
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed je vorm met 12 muffinpapiertjes. 
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel in een grote kom.
  • Voeg de suiker, noten en fruit toe en meng alles door elkaar met een houten lepel.
  • Neem een tweede kom en meng hierin de melk met de eieren en de boter.
  • Giet de natte ingrediënten bij de droge en spatel alles kort door elkaar.
  • Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
  • Strooi de cruesli over het beslag.
  • Bak de muffins 20 - 25 min of tot ze gaar zijn (breinaaldtest).
  • Laat ze nog even afkoelen in de vorm voor je ze proeft.
TIP:

Alhoewel we hier zelfrijzende bloem gebruiken, voegen we toch nog wat bakpoeder toe. Het is echt de bedoeling dat je muffins mooi rijzen.
Maak 's avonds je mengeling van droge ingrediënten. 's Morgens verwarm je dan je oven en klop je de natte ingrediënten bij elkaar. Even mengen, vormpjes vullen en de oven in. Tegen dat iedereen beneden is en aan tafel zit, zijn je muffins klaar.
Maak je muffins op voorhand en vries ze in, voor een ontbijt op het werk. Even opwarmen in de microgolf en het lijkt of je ze net uit de oven gehaald hebt.
Varieer met het fruit en de noten.
Geen Kelloggs muesli in huis? Gebruik dan havermout, dat geeft een lekkere crunch.

Reacties