Kip van den Christian

Omdat het als hobbykok altijd leuk is andere hobbykoks te ontmoeten, volgde ik baklessen in Antwerpen bij Kookeiland. Mijn compagnon in de keuken, was Christian De Smet, ne sappigen "Brusseleir" en fijne man om samen mee te kokerellen. Christian staat al 30 jaar achter het fornuis in zijn gezin en doet dat echt met hart en ziel. Bordjes voorverwarmen, het eten netjes dresseren: elke dag opnieuw laat hij zijn beste kant zien. Christian, dit is voor jou: jouw favoriete kip recept, dat je op Njam TV mocht voorstellen in het bijzijn van Chef Jan Buytaert. Blijf vooral koken.. oep ui gemak!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr aardappelen, geschild en in stukken gesneden
  • vetstof
  • 1 dubbele kipfilet
  • peper en zout
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 selderstengel, in fijne brunoise gesneden
  • 1 preiwit, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1/2 flesje gueuze
  • 150 ml geëvaporeerde melk
  • 100 ml room
  • 2 Frankfurter worstjes, in stukjes gesneden
  • verse bieslook, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, pureer ze en werk af met boter, (geëvaporeerde) melk, peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout.
  • Verhit wat vetstof in een braadpan en bak de kipfilets aan beide kanten mooi aan. Laat ze verder garen in de oven.
  • In dezelfde pan, voeg je wat vetstof toe en stoof je de sjalot aan met de selder en de prei.
  • Overgiet de groentjes met de gueuze, de melk en de room en laat de saus op een zacht vuurtje reduceren. 
  • Voeg de stukjes rookworst toe aan de saus.
  • Serveer de aardappelpuree met de kip en de saus. Werk af met verse bieslook.
  • A votre santé!
TIP:

Kies een goed merk frankfurters. De rooksmaak doet de saus eer aan.
Je kan scoren bij mannen met dit gerecht, want die zijn toch allemaal gek op frankfurters?

Reacties