Koetje zwarte peper

Dit Aziatisch getint wokgerecht, is snel klaar en eet vlot. Ik ben gek op paprika's en uien en een lekker stukje rundvlees. Serveer met noodles (soba of udon noodles doen het hier heel goed bij) of rijst.

Wat hebben we nodig:
  • 1 eetlepel soja saus
  • 1 koffielepel oestersaus
  • 1 koffielepel Worcestershire saus
  • 1 koffielepel rijstwijn of sherry
  • 1/2 koffielepel maïzena
  • 1/2 koffielepel sesamolie
  • 1/2 koffielepel kristalsuiker
  • 250 gr filet pur, in reepjes gesneden
  • olie
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • 1 stukje gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 1/2 rode paprika, ontpit en in stukken gesneden
  • 1/2 groene paprika, ontpit en in stukken gesneden
  • 1/2 ui, gepeld en in stukken gesneden
  • 1 eetlepel Black Pepper Stirfry sauce
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat het vlees hier 15 min in marineren.
  • Verhit een wok en voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak het vlees tot het mooi bruin gebakken is aan de buitenkant, maar nog rosé van binnen.
  • Haal het vlees uit de wok en zet het apart.
  • Verwarm de wok opnieuw en voeg 1 eetlepel olie toe. Roerbak de look en de gember zodat de smaken vrij komen. Voeg de paprika's en ui toe. Roerbak de groentjes tot de aroma's je keuken vullen. De groentjes mogen nog beetgaar zijn.
  • Voeg het vlees weer toe aan de groentjes en meng alles door elkaar.
  • Serveer dit gerecht met noodles of rijst in een mooi kommetje.
TIP:

Bij Delhaize vind je Black Pepper Stirfry Sauce bij de uitheemse producten. Deze saus doet het heel goed in dit gerecht. Lekker pittig!
Gebruik restjes rosbief ipv reepjes rundvlees. Je hoeft ze niet op voorhand te wokken. Snij enkele dunne plakjes rosbief af en snij die dan in reepjes. Laat ze 15 min trekken in de marinade. Voeg ze pas toe op het einde, zodat ze nog wat warmte kunnen meepakken.

Reacties