Biscuit uit Maleisië

Deze biscuit is zo luchtig en niet te zoet en hij smaakt heerlijk doch subtiel naar kokos en ananas. Hoe kan het ook anders..

Wat hebben we nodig:
  • kokend water
  • 150 gr eiwit
  • een snuifje wijnsteenpoeder
  • 60 gr kristalsuiker
  • 75 gr eierdooiers
  • 45 gr eiwit
  • 40 gr kokosolie
  • 70 gr ananassap uit blik
  • 55 gr patisseriebloem, gezeefd
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Neem een vierkante vorm van 18 x 18 x 5 cm en bekleed hem met bakpapier. De randjes moeten bovenaan zo'n 2 cm uitsteken. Zorg dat er geen vouwen in je papier zetten. 
  • Klop 150 gr eiwitten op. Voeg het wijnsteenpoeder toe en klop verder. Voeg geleidelijk aan de 60 gr suiker toe en klop de eiwitten tot stevige pieken.
  • Klop de eierdooiers met 45 gr eiwit en de kokosolie dik en schuimig. Voeg het ananassap toe en mix goed.
  • Mix de bloem en het zout door het beslag. 
  • Voeg het opgeklopte eiwit in 3 keer toe en spatel het voorzichtig onder het beslag.
  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm. Klop de vorm een paar keer op je werkblad, zodat luchtbelletjes nog kunnen ontsnappen en de bovenkant mooi egaal is.
  • Giet het kokend water in een grote schaal onder het ovenrooster.
  • Schuif de biscuit in de oven en bak hem gaar en lichtbruin in 40 min. Halverwege de baktijd draai je de cake om, zodat hij aan alle kanten egaal bruin wordt.
  • Verminder de temperatuur naar 130°C en bak de biscuit nog 15 - 20 min of tot hij gaar is. 
  • Laat de biscuit 10 min afkoelen op een taartrooster. Haal de biscuit dan uit de vorm met het bakpapier.
  • Verwijder het papier van de zijkanten. Laat de biscuit helemaal afkoelen voor je het papier van de onderkant verwijdert.
  • Snij de biscuit in rechthoeken en serveer met... exotisch fruit en slagroom.
TIP:

Je kan ook wat zeste van sinaasappel toevoegen aan de biscuit.
De biscuit is niet overdreven zoet. Wil je hem iets zoeter, voeg dan 75 gr kristalsuiker toe aan het beslag ipv 60.

Reacties