Scones van Delia

Als je kijkt naar de kookvideo's van Delia, dan word je meteen verliefd op haar Brits accent. Zalig om naar haar te luisteren. Soms zet ik gewoon haar kookvideo's op, zonder er naar te kijken. Ik luister en geniet en nadien maak ik haar recepten klaar. Zoals deze scones... knapperig aan de buitenkant en lekker zacht en kruimig van binnen.

Wat hebben we nodig:
  • 40 gr boter, op kamertemperatuur
  • 225 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
  • 25 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 100 ml melk
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de boter door de bloem, met je vingers. Laat de boter en de bloem telkens door je vingers kruimelen, tot je zand bekomt.
  • Voeg de suiker en het zout toe en verkruimel alles nog eens.
  • Voeg de melk in deeltjes toe. Je snijdt met twee messen voortdurend door de massa.
  • Gebruik je handen om de ingrediënten samen te brengen. Voeg nog enkele druppels melk toe als het deeg te droog blijkt. Het deeg mag niet gekneed worden, enkel samenbrengen tot 1 schijf.
  • Duw het deeg met je handen uit tot het 3cm dik is. Maak het deeg zeker niet dunner of je krijgt taaie scones die niet rijzen.
  • Neem een kleine, ronde uitsteekvorm en duw de scones in 1x uit het deeg. Sla daarvoor met je vlakke hand op het vormpje. Het deeg zal wat inzakken, maar veert nadien terug.
  • Breng de restjes weer samen en duw het deeg opnieuw uit. Ga verder tot alle deeg opgebruikt is.
  • Leg de 10 scones op de bakplaat en bak ze gedurende 8 - 10 min of tot ze een mooie lichte kleur hebben en dubbel zo groot zijn.
  • Laat de scones even afkoelen en serveer ze dan met boter, confituur en dikke room.
TIP:

Een absolute must voor wie houdt van High Tea.
Ik bak de scones graag op een pizzaplaat, die ik laat meeverwarmen in de oven. Zo krijgen ze een heel krokante onderkant.

Reacties