Zuiderse rigatoni met worstenvlees

Foto Cathy Van de Moortele
Pasta is toch zo snel gemaakt. Je kan er veel groentjes in kwijt en met een stukje vlees erbij heb je meteen een hele maaltijd. Sauzen hoeven niet calorierijk te zijn. Wees een beetje creatief in het bedenken van sauzen en bijgerechten en je zal versteld staan van je vindingrijkheid. Geen inspiratie? Bekijk de bereide maaltijden en voorverpakte slaatjes in de supermarkt. Sla de bewaarmiddelen en additieven over en maak er je eigen, home made versie van.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr rigatoni
  • 4 worsten, ontveld
  • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 recept marinara saus
  • 1 koffielepel venkelzaadjes
  • enkele chilivlokjes
  • 1 doosje Philadelphia light, in blokjes gesneden
  • 100 gr Emmenthaler, vers geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar en giet hem af.
  • Knip de worst in stukjes en bak ze aan in een hete pan.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak ze mee tot ze beetgaar zijn. Voeg dan de saus en de venkelzaadjes toe. Kruid met de chilivlokjes.
  • Strooi de blokjes roomkaas over je pastagerecht en laat de kaas wegsmelten.
  • Voeg de pasta toe, roer goed om, bestrooi met de Emmenthaler en dien op.
TIP:

Geen zin/tijd om zelf marinara saus te maken? Neem dan een bokaal lekkere pastasaus.
Veel tijd om marinara saus te maken? Maak dan een dubbele hoeveelheid en bewaar de saus in bokalen of in de diepvries. 

Reacties