Zoete empanada uit Mexico

Wat hebben we nodig:
- 115 gr boter, op kamertemperatuur
- 85 gr roomkaas, type philadelphia
- 125 gr patisseriebloem, gezeefd
- 300 gr abrikozen- of kersencompote of appelmoes, koud
- 65 gr kristalsuiker
- snuifje kaneel
- Klop de boter met de roomkaas glad.
- Mix de bloem eronder en maak een bal van het deeg.
- Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een nachtje in de koelkast rusten.
- Haal het deeg 30 min voor het bakken uit de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol het deeg dun uit. Gebruik de Crousti Party van Tupperware om rondjes uit te steken, die te vullen met fruit en mooi dicht te maken.
- Bak de flappen op een niet ingevet bakblik gedurende 15 - 20 min.
- Meng ondertussen de suiker met de kaneel.
- Rol iedere flap in de suikermengeling van zodra ze de oven uit komen.
- Laat afkoelen op een rooster.
Hou je niet van kaneelsuiker? Rol jouw flappen dan in poedersuiker.
Reacties