Zoete empanada uit Mexico

Een andere versie voor onze Belgische appelflappen. Niet met bladerdeeg, maar met een verrassend deeg, gemaakt uit boter, bloem en roomkaas. Straf hè! Begin er tijdig aan, want het deeg moet toch wel een nachtje in de koelkast rusten.

Wat hebben we nodig:
  • 115 gr boter, op kamertemperatuur
  • 85 gr roomkaas, type philadelphia
  • 125 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 300 gr abrikozen- of kersencompote of appelmoes, koud
  • 65 gr kristalsuiker
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Klop de boter met de roomkaas glad. 
  • Mix de bloem eronder en maak een bal van het deeg. 
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een nachtje in de koelkast rusten.
  • Haal het deeg 30 min voor het bakken uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Rol het deeg dun uit. Gebruik de Crousti Party van Tupperware om rondjes uit te steken, die te vullen met fruit en mooi dicht te maken.
  • Bak de flappen op een niet ingevet bakblik gedurende 15 - 20 min. 
  • Meng ondertussen de suiker met de kaneel.
  • Rol iedere flap in de suikermengeling van zodra ze de oven uit komen.
  • Laat afkoelen op een rooster.
TIP:

Hou je niet van kaneelsuiker? Rol jouw flappen dan in poedersuiker.

Reacties