Aziatische burger
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 900 gr pure runderamericain
- 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd
- 60 ml hoisin saus
- 30 ml chili saus
- 10 ml getoaste sesamolie
- 1 teentje look, gepeld en geperst
- 1 stukje gember, gepeld en geraspt
- peper en zout
- Doe het vlees met de uitjes, hoisin en chili saus, sesamolie, look, gember, peper en zout samen in een kom.
- Kneed alles met propere handen door elkaar. Neem het vlees op en "gooi" het neer in de kom. Herhaal dit een paar keer tot alles goed gemengd is. Door het vlees op deze manier te bewerken, kunnen alle smaken zich zeer goed mengen.
- Verdeel het mengsel in porties en vorm er hamburgers van. Ik gebruik hiervoor mijn hamburgerpers van Tupperware. Je kan ook kleinere hamburgers van maken als aperitiefhapje bijvoorbeeld.
- Grill de burgers in een grillpan tot de gewenste gaartijd.
Serveer de burgers op een sesambroodje met extra chilisaus, wat geschaafde Chinese kool, gebakken oesterzwam en pijpajuintjes.
Reacties