Aziatische burger

Foto Cathy Van de Moortele
Ik hou wel van de Aziatische keuken. Bepaalde smaakmakers die wij niet gebruiken, doen een gerecht vallen of staan. In deze Aziatische burgers, gebruiken we hoisin, een kleverige saus met een uitgesproken smaak. Verrassend!

Wat hebben we nodig:
  • 900 gr pure runderamericain
  • 4 pijpajuintjes, fijngesnipperd
  • 60 ml hoisin saus
  • 30 ml chili saus
  • 10 ml getoaste sesamolie
  • 1 teentje look, gepeld en geperst
  • 1 stukje gember, gepeld en geraspt
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het vlees met de uitjes, hoisin en chili saus, sesamolie, look, gember, peper en zout samen in een kom.
  • Kneed alles met propere handen door elkaar. Neem het vlees op en "gooi" het neer in de kom. Herhaal dit een paar keer tot alles goed gemengd is. Door het vlees op deze manier te bewerken, kunnen alle smaken zich zeer goed mengen.
  • Verdeel het mengsel in porties en vorm er hamburgers van. Ik gebruik hiervoor mijn hamburgerpers van Tupperware. Je kan ook kleinere hamburgers van maken als aperitiefhapje bijvoorbeeld.
  • Grill de burgers in een grillpan tot de gewenste gaartijd.
TIP:

Serveer de burgers op een sesambroodje met extra chilisaus, wat geschaafde Chinese kool, gebakken oesterzwam en pijpajuintjes.

Reacties