Gerookte zalmpaté

We halen toch wekelijks wat gerookte zalm in huis. Voor op brood, in pasta, als hapje met zure room en haringkaviaar, maar ook als basis voor andere bereidingen.
Nu de feestdagen toch volop bezig, geef ik jullie graag nog een receptje voor gerookte zalmpaté. Omdat het niet altijd vlees hoeft te zijn... en omdat je geen uren in de keuken hoeft te staan om met een lekker hapje op de proppen te komen.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr gerookte zalm
  • 100 gr philadelphia (light) roomkaas
  • 2 eetlepels room 40%
  • het sap van 1/2 citroen
  • vers gesnipperde bieslook
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de zalm met de roomkaas, room en het citroensap in de keukenrobot. Pulseer tot de gewenste gladheid.
  • Spatel de bieslook door de paté en kruid af met peper en zout. 
  • Spuit roosjes paté op toastjes of schijfjes komkommer of serveer de paté gewoon in een mooi kommetje met een broodmesje erbij. Presenteer dan wat getoaste ciabattaschijfjes bij je kommetje gerookte zalmpaté en je gasten kunnen zichzelf bedienen.
TIP:

Je kan het citroensap en bieslook vervangen door limoensap en koriander.
Kies voor een goede kwaliteit zalm, zonder bruine of harde stukjes.
Waarom eens geen blini's (Russische pannenkoekjes) gebruiken om de zalmpaté op te serveren?

Reacties