Puree van aardpeer

Ik vind ze toch wel heel bijzonder mooi en lekker, die aardperen. Als je ze in je tuin kweekt (gooi de schillen niet weg, maar stop ze in de grond), heb je niet alleen je eigen aardperen die je kan oogsten, maar geniet je ook van prachtige zonnebloemetjes! Geen tuin? Niet getreurd: aardperen kan je vinden bij de aardappelen in de betere supermarkt.

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr aardpeer, geschild en in gelijk stukken gesneden
  • 75 gr boter
  • 50 ml room
  • het sap van 1/2 citroen
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de aardperen gaar in ruim, gezouten water. 
  • Giet de aardperen af en schud ze op, zodat overtollig vocht nog weg kan.
  • Stamp de aardperen met de boter en voeg dan de room toe om een smeuïge puree te bekomen.
  • Werk af met citroensap en kruid met zout en peper van de molen.
TIP:

Dit kan een feestelijk bijgerecht zijn. Je kan bijvoorbeeld grote aardappelen halveren en koken in de pel. Haal het kruim uit de aardappelen en vul de aardappelschillen weer op met de aardpeer puree. Je fopt je gasten maar je trakteert hen tegelijk op iets wat ze allicht nog niet kenden. Het aardappelkruim kan je dan weer gebruiken om gebakken pureeburgertjes van te maken.

Reacties