Butternut soep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
- 55 gr vetstof
- 850 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
- 700 ml groentenbouillon
- snuifje marjolein
- peper en zout
- snuifje (gerookt) paprikapoeder
- 450 gr Philadelphia (light)
- Fruit de uisnippers aan in de hete vetstof in een Creuset pan.
- Voeg de butternut toe en laat die even meebakken.
- Overgiet met de bouillon en kruid af.
- Breng de soep aan de kook en kook ze gaar in 20 min.
- Blender de soep met de roomkaas. Je zal dat waarschijnlijk in verschillende beurten moeten doen.
- Giet de soep weer in de Creuset pan en warm ze weer op. Laat ze niet meer koken.
- Giet de soep in mooie kommetjes en bestuif met extra paprikapoeder
Lekker met verse croûtons.
Reacties