Butternut soep

Foto Cathy Van de Moortele
Je kent hem wel, die beige flesvormige pompoen, die overgewaaid komt uit Amerika. Makkelijk om te snijden en ideaal van grootte. Je kan butternut roosteren in de oven of in blokjes aanbakken om bij spaghetti te serveren. Of zoals vandaag: er soep van maken.

Wat hebben we nodig:
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 55 gr vetstof
  • 850 gr butternut, geschild en in blokjes gesneden
  • 700 ml groentenbouillon
  • snuifje marjolein
  • peper en zout
  • snuifje (gerookt) paprikapoeder
  • 450 gr Philadelphia (light)
Hoe gaan we te werk:
  • Fruit de uisnippers aan in de hete vetstof in een Creuset pan. 
  • Voeg de butternut toe en laat die even meebakken.
  • Overgiet met de bouillon en kruid af.
  • Breng de soep aan de kook en kook ze gaar in 20 min.
  • Blender de soep met de roomkaas. Je zal dat waarschijnlijk in verschillende beurten moeten doen.
  • Giet de soep weer in de Creuset pan en warm ze weer op. Laat ze niet meer koken.
  • Giet de soep in mooie kommetjes en bestuif met extra paprikapoeder
TIP:

Lekker met verse croûtons.

Reacties