Herfstsoep

Foto Cathy Van de Moortele
Boordevol groentjes, knapperig en zacht, romig en vullend. Bak er wat stokbrood bij. Met kaas op het brood een volwaardige maaltijd.

Wat hebben we nodig:
  • 1 prei, fijngesnipperd en goed gewassen
  • 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 grote aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
  • verse rozemarijn, fijngesneden
  • 425 ml groentenbouillon
  • peper en zout
  • 1 brikverpakking passata van tomaat
  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 8 sneetjes stokbrood, diagonaal gesneden
  • 1 teentje look, gepeld en door midden gesneden
  • 50 gr Edammer, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Doe de groentjes in een grote kookpot met de look, rozemarijn en bouillon. Kruid de soep, breng ze aan de kook en laat ze zachtjes garen. 
  • Voeg de passata toe, samen met de kikkererwten en de peterselie.
  • Roer de soep nog even door.
  • Verwarm de grill voor.
  • Wrijf beide zijden van de sneetjes brood in met look.
  • Zet de sneetjes brood onder de grill tot ze goudkleurig zijn.
  • Draai het brood om, beleg met kaas en zet opnieuw onder de grill, tot de kaas gesmolten is.
TIP:

Is ook lekker zonder de passata!

Reacties