Herfstsoep
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 prei, fijngesnipperd en goed gewassen
- 1 wortel, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 grote aardappel, geschild en in fijne brunoise gesneden
- verse rozemarijn, fijngesneden
- 425 ml groentenbouillon
- peper en zout
- 1 brikverpakking passata van tomaat
- 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- verse peterselie, fijngesnipperd
- 8 sneetjes stokbrood, diagonaal gesneden
- 1 teentje look, gepeld en door midden gesneden
- 50 gr Edammer, geraspt
- Doe de groentjes in een grote kookpot met de look, rozemarijn en bouillon. Kruid de soep, breng ze aan de kook en laat ze zachtjes garen.
- Voeg de passata toe, samen met de kikkererwten en de peterselie.
- Roer de soep nog even door.
- Verwarm de grill voor.
- Wrijf beide zijden van de sneetjes brood in met look.
- Zet de sneetjes brood onder de grill tot ze goudkleurig zijn.
- Draai het brood om, beleg met kaas en zet opnieuw onder de grill, tot de kaas gesmolten is.
TIP:
Is ook lekker zonder de passata!
Reacties