Snickerdoodles
Deze heerlijke koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht aan de binnenkant. Iedereen zal er verzot op zijn.
Wat hebben we nodig:
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Wat hebben we nodig:
- 55 gr boter, op kamertemperatuur
- 50 gr smout
- 150 gr kristalsuiker
- 1 ei
- enkele druppels vanille essence
- 170 gr patisseriebloem
- 3 gr wijnsteenpoeder
- 2 gr natriumbicarbonaat
- snuifje zout
- 10 gr kristalsuiker
- snuifje kaneel
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Mix de boter met de smout, suiker, het ei en de vanille.
- Spatel de bloem, het wijnsteenpoeder, het natriumbicarbonaat en zout door de eerste mengeling.
- Maak 24 gelijke balletjes van het deeg.
- Meng de kristalsuiker met de kaneel. Rol de balletjes door dit suikermengsel en leg ze op een niet-ingevet bakblik.
- Bak de koekjes 8 - 10 min tot ze stevig maar niet te hard zijn. Verwijder ze onmiddellijk van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.
Reacties