Snickerdoodles

Deze heerlijke koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht aan de binnenkant. Iedereen zal er verzot op zijn.

Wat hebben we nodig:
  • 55 gr boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr smout
  • 150 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • enkele druppels vanille essence
  • 170 gr patisseriebloem
  • 3 gr wijnsteenpoeder
  • 2 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 10 gr kristalsuiker
  • snuifje kaneel
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix de boter met de smout, suiker, het ei en de vanille.
  • Spatel de bloem, het wijnsteenpoeder, het natriumbicarbonaat en zout door de eerste mengeling.
  • Maak 24 gelijke balletjes van het deeg.
  • Meng de kristalsuiker met de kaneel. Rol de balletjes door dit suikermengsel en leg ze op een niet-ingevet bakblik.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min tot ze stevig maar niet te hard zijn. Verwijder ze onmiddellijk van de bakplaat en laat ze afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

Reacties