Fluweelzachte puntpaprikasoep

Foto Cathy Van de Moortele
Heb je al eens van die lange puntpaprika's gekocht? Je vindt ze vaak in Turkse winkeltjes. Ze zijn iets zoeter dan de gewone paprika's en je kan ze opvullen of verwerken in bereidingen.
Een vriendin die net zo gepassioneerd is door koken, maakte laatst een heerlijke paprikasoep. Ik had toen nog enkele puntpaprika's liggen in de koelkast en ik dacht: dat kan ik ook wel (s)maken! Meteen in actie geschoten en een half uurtje later kon ik genieten van een heerlijke kom zelfgemaakte, fluweelzachte romige soep.
Bedankt voor het recept Lut!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 3 puntpaprika's, ontpit en geschild
  • verse thijm
  • 1 l kippenbouillon, heet
  • 125 gr philadelphia (light)
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een kookpot op het vuur en laat de vetstof warm worden.
  • Fruit de ui aan met de look en laat ze glazig worden.
  • Snij de paprika's in gelijke stukken en stoof ze even mee. Laat ze niet bruin worden.
  • Bestrooi met de thijm en overgiet met de bouillon.
  • Breng de soep aan de kook en laat ze garen.
  • Doe de philadelphia in de blender en overgiet met de soep.
  • Mix de soep fluweelzacht en breng ze weer over in de kookpot.
  • Breng de soep nog even aan de kook.
  • Kruid met gerookt paprikapoeder, peper en zout.
TIP:

Je kan de philadelphia ook vervangen door mascarpone.
Geen gerookt paprikapoeder? Neem dan wat gewoon paprikapoeder.
Laat het paprikapoeder weg en kies voor 2 eetlepels rode pesto, die je toevoegt aan de soep net voor je ze serveert.
Je kan ook een mengeling van paprika's gebruiken. De groene paprika zou ik hier niet gebruiken, maar kies gerust voor geel/rood/oranje.

Reacties