Toast met avocado en gepocheerd eitje
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 4 dikke sneden ciabatta brood, gegrild
- boter
- 1 grote, rijpe avocado
- scheutje citroensap
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper en zout
- 4 eitjes op kamertemperatuur
- paprikapoeder
- pijpajuintjes, schoongemaakt en fijn gesneden
- Breng een grote hoeveelheid water met azijn tegen de kook aan.
- Besmeer de ciabatta met boter.
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en plet het vruchtvlees. Voeg wat citroensap toe om verkleuren tegen te gaan.
- Meng de peterselie onder de avocado.
- Kruid met peper en zout.
- Beleg de broodjes met avocado.
- Breek de eitjes apart in een tas. Laat ze één voor één in het bijna kokende water glijden.
- Time de eitjes op precies 1 min. Zet daarna het deksel op de kookpot en zet die van het vuur af.
- Timer mag nu op 5 min. Haal de eitjes uit het water met een schuimspaan en leg ze even te drogen op een propere keukenhanddoek.
- Leg op elke toast 1 gepocheerd ei.
- Werk af met paprikapoeder en pijpajuintjes.
Ook lekker met zuurdesembrood.
Reacties