Toast met avocado en gepocheerd eitje

Foto Cathy Van de Moortele
Wat een geniaal idee voor een poepsimpele lunch. Drie lekkere producten: brood, avocado en ei. Easy toch? Een eitje pocheren is niet zo moeilijk. Je hoeft geen eieren te pellen aan tafel en je eitje is perfect gegaard.

Wat hebben we nodig:
  • 4 dikke sneden ciabatta brood, gegrild
  • boter
  • 1 grote, rijpe avocado
  • scheutje citroensap
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 4 eitjes op kamertemperatuur
  • paprikapoeder
  • pijpajuintjes, schoongemaakt en fijn gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Breng een grote hoeveelheid water met azijn tegen de kook aan.
  • Besmeer de ciabatta met boter.
  • Halveer de avocado, haal de pit eruit en plet het vruchtvlees. Voeg wat citroensap toe om verkleuren tegen te gaan.
  • Meng de peterselie onder de avocado.
  • Kruid met peper en zout.
  • Beleg de broodjes met avocado.
  • Breek de eitjes apart in een tas. Laat ze één voor één in het bijna kokende water glijden.
  • Time de eitjes op precies 1 min. Zet daarna het deksel op de kookpot en zet die van het vuur af. 
  • Timer mag nu op 5 min. Haal de eitjes uit het water met een schuimspaan en leg ze even te drogen op een propere keukenhanddoek.
  • Leg op elke toast 1 gepocheerd ei.
  • Werk af met paprikapoeder en pijpajuintjes.
TIP:

Ook lekker met zuurdesembrood.

Reacties