Rosbief

Ik ben geen echte vleeseter en als ik dan wel eens vlees eet, dan kies ik graag voor rood vlees. Een lekkere, sappige rosbief die nog mooi rood is vanbinnen... mmm... Op zondag te combineren met een aardappelkroket en yorkshire pudding. Dat het maar snel weer zondag is..

Mijn man heeft het ooit gepresteerd om als jong kind rosbief te bakken van.. gehakt.. Toen hij bij de slager om 1 kg vlees ging, vroeg de slager wat voor vlees dat dan moest zijn. Vertrouwd zijnde met gehakt, was dat het enige dat in hem op kwam.. Hadden we daar toen maar beelden van kunnen maken..

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg rosbief
  • peper en zout
  • 50 gr boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Leg de rosbief op je snijplank en kruid hem aan alle zijden met peper en zout van de molen.
  • Laat de boter goed heet worden in een pan met zware bodem.
  • Leg het vlees in de schuimende boter en draai het even rond in de boter met je tang, zodat het vlees niet kleeft aan de pan.
  • Bruin het vlees aan elke zijde gedurende 2 min.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Schuif het 20-25 min in de warme oven.
  • Het vlees wordt uit de ovenschaal gehaald en omgekeerd in aluminiumfolie gewikkeld om te rusten gedurende 20-25 min.
  • Het is heel belangrijk dat je het vlees omdraait als het uit de oven komt, zodat de sappen zich weer goed kunnen verdelen.
  • Snij het vlees in dunne plakken en dien op met een lekkere saus.
TIP:

Een stukje rosbief over? Maak er 's anderendaags een belegd broodje mee: mierikswortelsaus, rosbief, veldsla, plakjes peer en enkele plakjes Danish Blue kaas. Zalig!

Reacties