Marokkaanse Msemen pannenkoekjes

Marokkaanse pannenkoekjes "Msemen" zijn heel populair in het land. Ze worden vaak geserveerd bij het ontbijt of als snack in de late namiddag. Ook tijdens de Ramadan zal je ze overal vinden. De meeste Marokkanen eten deze pannenkoekjes met boter en honing, maar je kan ze ook ongezoet eten of zelfs als hartige snack.

Wat hebben we nodig:
  • 440 gr tarwebloem
  • 90 gr semola de Cecco
  • 2 koffielepels kristalsuiker
  • 2 koffielepels zout
  • 1/4 koffielepel korrelgist
  • 350 ml water, lauwwarm
  • 1 1/2 kopje olie
  • 1/2 kopje semola de Cecco
  • 1/4 kopje ongezouten boter, zeer zacht
Hoe gaan we te werk:
  • Meng alle droge ingrediënten in een kom.
  • Voeg geleidelijk aan het water toe en kneed alles samen tot een samenhangend deeg.
  • Voeg meer water toe als het deeg niet zacht genoeg is. Het deeg mag echter niet kleven. Is dat wel zo, voeg dan een klein beetje bloem toe.
  • Kneed het deeg in de Kenwood tot het heel zacht en elastisch is.
  • Olie het deeg in en nijp met je wijsvinger en duim balletjes deeg af. Leg de geoliede balletjes op een ingevet bakblik en dek ze af met plastic folie.
  • Vet je werkvlak en je handen in met olie. 
  • Leg een balletje deeg op je werkvlak en duw het met je handen uit tot een vierkant. Het deeg moet zo dun mogelijk zijn, maar mag niet scheuren.
  • Strooi wat semola bloem op het deeg en verdeel er enkele klontjes boter over.
  • Vouw de linkerkant van het deeglapje naar het midden.
  • Vouw de rechterkant over de linkerkant zodat je een lange rechthoek bekomt.
  • Vouw de bovenkant naar het midden en de onderkant naar boven, zodat je een vierkant bekomt.
  • Verhit een grill of een grote pan op een medium tot hoog vuur.
  • Duw elk vierkantje deeg nog uit met je handen tot het dubbel zo groot is.
  • Bak de Msemen aan beide kanten goudbruin.
TIP:

Serveer de Msemen natuur of met boter en honing of confituur.
Serveer de Msemen met honingboter. Smelt eenzelfde hoeveelheid honing met boter tot de siroop warm is.
Koop semola bloem in de Turkse supermarkt (bijv Tevhid aan de Dampoort) of bij Delhaize.

Reacties