Sappige kipfilets

Kipfilets kunnen al eens de neiging hebben droog te zijn na het bakken. Dit recept zorgt er voor dat de kip lekker sappig blijft.

Wat hebben we nodig:
  • 4 kipfilets, doormidden gesneden
  • 20 gr tarwebloem
  • snuifje zout en een draai van de pepermolen
  • 30 gr vetstof
  • 1 blik tomatenblokjes, met sap
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels donkerbruine suiker
  • 1 bakje kleine champignons, schoongemaakt en niet versneden
  • 20 ml azijn
  • 20 ml Worcestershire saus
  • chili poeder naar smaak
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • tabasco naar smaak
Hoe gaan we te werk:
  • Dep de kipfilets droog. Verhit een zware pan, type Le Creuset en laat de vetstof smelten.
  • Meng de bloem met peper en zout en wentel de kipfilets hierin. Schud overtollige bloem af.
  • Bak de kip aan alle zijden bruin en haal ze uit de pan. Hou ze warm.
  • Doe de tomatenblokjes in de pan met het water, de suiker en de champignons.
  • Kruid met azijn en Worcestershire saus, chili poeder, mosterd, look en tabasco.
  • Breng de saus aan de kook, voeg de kip weer toe en laat alles zachtjes sudderen onder een deksel tot de kip gaar is. Reken daar toch 30 min voor.
TIP:

Lekker met jasmijnrijst of kroketjes.

Reacties