Aardappeltjes met spek
Leuk als aperitiefhapje!
Wat hebben we nodig:
Je kan de aardappeltjes zowel warm als koud serveren, maar warm zijn ze toch het lekkerst.
Wat hebben we nodig:
- 500 gr kleine krielaardappeltjes
- zout
- verse rozemarijn, fijngesneden
- 1 eetlepel olie
- peper van de molen
- 300 - 400 gr spek, dik gesneden, zonder zwoerd
- 1 potje zure room
- enkele druppels tabasco
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de aardappeltjes en dep ze droog.
- Kook de aardappeltjes bijna gaar in gezouten water.
- Giet de aardappelen af en voeg de rozemarijn, olie, peper en zout toe. Schud de aardappeltjes voorzichtig, zodat ze allemaal van een olielaagje voorzien zijn.
- Snij het spek in 3 gelijke delen. Wikkel de aardappeltjes in een reepje spek en steek ze vast met tandenstokers.
- Leg de hapjes op een bakblik met bakpapier.
- Bak de aardappeltjes 15 min en draai ze om. Bak ze nog 15min of tot het spek krokant is.
- Kruid de zure room met tabasco en kruid met peper en zout.
- Serveer de dipsaus met de aardappelhapjes.
Je kan de aardappeltjes zowel warm als koud serveren, maar warm zijn ze toch het lekkerst.
Reacties