Aardappeltjes met spek

Leuk als aperitiefhapje!

Wat hebben we nodig:
  • 500 gr kleine krielaardappeltjes
  • zout
  • verse rozemarijn, fijngesneden
  • 1 eetlepel olie
  • peper van de molen
  • 300 - 400 gr spek, dik gesneden, zonder zwoerd
  • 1 potje zure room
  • enkele druppels tabasco
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de aardappeltjes en dep ze droog.
  • Kook de aardappeltjes bijna gaar in gezouten water.
  • Giet de aardappelen af en voeg de rozemarijn, olie, peper en zout toe. Schud de aardappeltjes voorzichtig, zodat ze allemaal van een olielaagje voorzien zijn.
  • Snij het spek in 3 gelijke delen. Wikkel de aardappeltjes in een reepje spek en steek ze vast met tandenstokers. 
  • Leg de hapjes op een bakblik met bakpapier.
  • Bak de aardappeltjes 15 min en draai ze om. Bak ze nog 15min of tot het spek krokant is.
  • Kruid de zure room met tabasco en kruid met peper en zout. 
  • Serveer de dipsaus met de aardappelhapjes.
TIP:

Je kan de aardappeltjes zowel warm als koud serveren, maar warm zijn ze toch het lekkerst.

Reacties