Romig chocoladeglazuur

Voor wie graag een cake of een bûche wil glazuren: probeer zeker dit recept eens uit. Een heel romige, gladde structuur en extra smaak.

Wat hebben we nodig:
  • 345 gr poedersuiker
  • 30 gr pure cacao
  • 85 gr boter
  • 75 ml geëvaporeerde melk
  • vanille essence
Hoe gaan we te werk:
  • Zeef de poedersuiker met de cacao.
  • Mix de boter romig en klop geleidelijk aan de suiker erbij, afgewisseld met melk.
  • Voeg de vanille essence toe.
  • Klop het glazuur licht en luchtig. Neem een beetje glazuur tussen je wijsvinger en duim en wrijf het langs je vingers. Voel je nog korreltjes suiker? Dan is je glazuur nog niet voldoende geklopt.
  • Voeg meer melk toe als het glazuur te vast is. 
  • Voeg meer suiker toe als het glazuur te lopend is.
TIP:

Een ideaal glazuur om roosjes mee te spuiten op cupcakes.

Reacties