Miso soep met tofu en wakame

Ik ben helemaal gek op wakame salade. Hubby vindt de groene lintjes lijken op vliegengordijn en hij weigert te proeven. De wakame die we in deze Miso soep gaan gebruiken, is niet de opgelegde versie, maar de gedroogde zeewierversie. Vind je die niet in de winkel of lust je echt geen wakame, kies dan voor blaadjes jonge spinazie. Niet hetzelfde, maar net zo lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 1,3 liter kruidige groentenbouillon
  • 1 verpakking tofu, in blokjes gesneden
  • 10 gr wakame
  • 1 doosje instant miso soep van Lima, 4 zakjes inhoud
  • 2 pijpajuintjes, fijngesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Zet de bouillon op het vuur en laat hem goed warm worden.
  • Laat de wakame kort weken in koud water. Rol de strips wakame op en versnij ze tot kleinere reepjes.
  • Voeg de tofu en de wakame toe en laat de soep pruttelen tot de wakame gaar is.
  • Doe de inhoud van de 4 zakjes instant miso soep in de bouillon.
  • Bestrooi met de pijpajuintjes en dien op.
TIP:

Lekker met een paar druppeltjes chili saus.
Een bezoekje aan de Aziatische toko is altijd een plezier.
Wakame en Miso kan je altijd vinden in de bio winkel.

Reacties