Kippensaus

Op zondag kunnen wij altijd bij oma terecht, voor de wekelijkse kip aan het spit met kroketjes, erwtjes en worteltjes. Er moet gewoon saus bij kip. Vaak krijg je saus mee van de poelier, maar je kan ook zelf extra saus maken.

Wat hebben we nodig:
  • 50 gr vetstof
  • 50 gr vloeiende bloem
  • 600 ml bouillon gemengd met sappen van de kip
  • 60 ml room
  • kippenkruiden
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten in de steelpannetje.
  • Klop de bloem door de vetstof en blijf goed roeren tot je een mooie roux hebt.
  • Laat de bloem even "meebakken".
  • Giet de bouillon/braadsappen en de room bij de roux en klop tot een mooi gebonden saus.
  • Kruid met kippenkruiden, peper en zout.
TIP:

Gebruik de bakrestjes van de kip bij de bouillon of de saus die bij de kip zit als je die gebraden koopt bij de poelier.
Kan ook perfect met kalkoen.
Maak er een archiduc saus van door gebakken champignons toe te voegen.

Reacties