Varkenshaas met gember en sojasaus

Dit varkenshaasje op de grill is zo sappig en smaakvol, dat het meteen een plaats verdient op de feesttafel. De lijst van ingrediënten is misschien niet unieker dan gewoonlijk, maar het is toch wel de moeite van het klaarmaken waard. Snij het varkenshaasje na de bereiding in dunne plakjes en geniet.. geniet..

Wat hebben we nodig:

  • 1 eetlepel vers geraspte gember
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 varkenshaas, vet en vliezen verwijderd
  • snuifje zout
  • peper van de molen
  • olie

Hoe gaan we te werk:

  • Klop de gember met de honing, citroensap en sojasaus in een kommetje. Giet deze marinade in een zakje, voeg de varkenshaas toe en laat het vlees minstens 3u marineren in de koelkast. Draai het zakje nu en dan eens om, om alle smaken zo goed mogelijk te vermengen.
  • Haal het vlees uit de marinade en gooi de marinade weg.
  • Kruid het vlees met peper en zout en laat het een half uurtje op kamertemperatuur komen.
  • Verhit je grill en vet hem lichtjes in met olie.
  • Grill het vlees en bak het mooi krokant aan alle kanten. Het vlees mag van binnen nog rosé zijn.
  • Haal het vlees van de grill en laat het 10 min rusten in aluminiumfolie.
  • Snij het vlees in dunne plakken.

TIP:

Lekker met rijst en warme groentenmengeling.
Bestrooi het vlees met sesamzaadjes.

Reacties