Mini tartelettes met gehakt

Een leuk ideetje om als aperitiefhapje achter de hand te houden. Ik heb hier al een resem MultiFlex vormen van Tupperware liggen, waar je gewoon alle kanten mee uit kan. Deze keer heb ik de Mini Tartelettes vorm gecombineerd met de kerstvormpjes voor koekjes. Een leuke combinatie. Je hebt zelf vast ook nog wel inspiratie voor andere vullingen?

Wat hebben we nodig:
  • 2 vellen bladerdeeg
  • beetje vetstof
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • paneermeel
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een pannetje met een beetje vetstof.
  • Bak het gehakt rul en voeg dan de ui toe.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Kruid met paneermeel, peper en zout.
  • Laat de gehaktvulling afkoelen en mix ze desgewenst nog wat fijner.
  • Steek 15 rondjes bladerdeeg uit en verdeel ze over de silicone vorm. Prik de rondjes in met een vork.
  • Verdeel het gehakt over de rondjes bladerdeeg.
  • Steek met de kerstvormpjes sterren uit het deeg en leg ze over het gehakt. Druk ze mooi aan bij de randjes van het onderste bladerdeegkuipje.
  • Doreer de sterren met losgeklopt ei.
  • Bak de mini tartelettes 20-25 min of tot ze goudbruin zijn.
TIP:

Zowel warm als koud zijn deze hapjes lekker.
Met de overschot van het bladerdeeg kan je nog kaasstengels maken. Snij lange repen uit en twist ze. Doreer de stengels met losgeklopt ei en bestrooi ze met geraspte kaas of maanzaad. Bak af.
Liever een vegetarische versie? Klop 2 eitjes los met wat mosterd. Kruid met peper en zout en paprikapoeder. Verdeel fijne brunoise van appel over de deegvormpjes, overgiet met het eimengsel en top af met een stukje Brie. Zalig!

Reacties