Mac & Taco
Ik hou van Mexicaans en van Italiaans. Een combinatie van beide? Geen probleem met deze Mac & Taco schotel in de oven. Je maakt de schotel op voorhand klaar en schuift hem een half uurtje in de oven. Aan tafel!
Wat hebben we nodig:
Je kan de kruiden ook vervangen door een zakje Taco kruidenmix.
Hou je van olijven? Snij dan enkele olijven in schijfjes en strooi ze na de baktijd over de kaas.
Wat hebben we nodig:
- 225 gr macaroni elleboogjes
- 450 gr rundergehakt
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 blik passata van tomaat
- 1 blok tomatenblokjes
- Mexicaanse kruiden
- 55 gr Cheddar kaas, geraspt
- 55 gr Emmenthaler, geraspt
- 25 gr tortilla chips, verkruimeld
- 120 gr zure room
- pijpajuintjes, vers gesnipperd
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water en giet hem af.
- Bak het gehakt rul in een droge pan. Voeg halverwege de baktijd de uisnippertjes toe en laat ze meebakken.
- Giet de passata samen met de tomatenblokjes bij het vlees. Kruid met de Mexicaanse kruiden.
- Roer de pasta door het vlees.
- Breng alles over in een grote ovenschaal.
- Verdeel de verkruimelde tortilla chips over de schotel en bestrooi met de 2 soorten kaas.
- Bak de Mac & Taco 35 min of tot de kaas goed gesmolten is.
- Leg dotjes zure room op de kaas en werk af met pijpajuintjes.
Je kan de kruiden ook vervangen door een zakje Taco kruidenmix.
Hou je van olijven? Snij dan enkele olijven in schijfjes en strooi ze na de baktijd over de kaas.
Reacties