Italiaanse Bocconcini all pistachio di Bronte

Een hele mondvol, de naam van deze koekjes. Het is dan ook niet zomaar een koekje. Ik zag ze liggen bij Da Silvano in Middelburg. Een Italiaanse traiteurszaak waar je gewoon eens moet binnen stappen. De fiere eigenaar van de zaak, liet ons op ons gemak rondkijken (je moet toch alles gezien hebben voor je dat mandje begint te vullen) en trakteerde ons zelfs op een Italiaans citroenkoekje. Heerlijk! Ik was echter belust op de pistache koekjes. De bokalen waren netjes gevuld met wel 6 soorten koekjes. Wat dacht je? Dat ik niet zou proberen om ze zelf te maken?

Wat hebben we nodig:
  • 90 gr + 100 gr pistache noten, gepeld
  • 100 gr amandelpoeder
  • 120 gr kristalsuiker
  • 50 gr eiwit (1-2 eieren)
  • poedersuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Rooster de noten tot ze lekker gaan ruiken.
  • Hak de 90 gr nootjes fijn. De resterende 100 gr hak je wat grover.
  • Meng de fijngehakte nootjes met het amandelpoeder, de suiker en de eiwitten.
  • Maak kleine balletjes van het deeg en rol die in de grof gehakte pistache nootjes.
  • Bak de koekjes gedurende 13 - 15 min.
  • Laat de koekjes afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.
TIP:

Voeg wat groene voedingskleurstof toe aan het deeg.

Reacties