Vegetarische fajita

Foto Cathy Van de Moortele
Deze Mexicaanse fajita's zijn gewoon de max. Het rundergehakt hebben we vervangen door sojagehakt en de fajita's waren heel licht en goed verteerbaar. Een prima lunch!

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje sojagehakt
  • 1 blikje maïskorrels, uitgelekt
  • 1 grote tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 1 blik witte bonen in tomatensaus
  • 4 tortilla's
  • looksaus
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een pan met wat vetstof.
  • Fruit de ui aan met de looksnippertjes en bak het sojagehakt rul.
  • Roer de maïs en de tomatenblokjes door het gehakt.
  • De witte bonen in tomatensaus mogen er ook bij. Laat alles nog eens goed doorwarmen.
  • Leg de tortilla's tussen keukenpapier en verwarm ze 30 sec in de microgolf, zodat ze mooi zacht worden. 
  • Schep een flinke lepel vulling op de tortilla's rol ze op. Snij ze diagonaal door 
  • Smakelijk!
TIP:

Varieer met blokjes paprika of doe er ook wat geraspte kaas op.
Als je niet van witte bonen in tomatensaus houdt, kan je ook een bokaaltje salsa gebruiken.
Serveer met zure room en plakjes avocado.

Reacties