Appel in een glas

Onze buurman heeft een aantal appelbomen staan en elk jaar krijgen we tegen het einde van oktober, een grote zak appelmoesappeltjes. Er wordt hier dan best wat appelmoes gemaakt: voor de ene dochter appelmoes met stukjes en een beetje kaneel, waar de andere dochter kiest voor appelmousseline met vanille en citroen. Mijn favoriete appelmoesbereiding is deze: appel in een glas!

Wat hebben we nodig:
  • zelfgemaakte appelmousseline
  • Griekse yoghurt
  • vloeibare zoetstof
  • schijfjes Pink Lady of Granny Smith, ongeschild
Hoe gaan we te werk:
  • Schenk in elk glas een laagje mousseline.
  • Zoet de yoghurt en schep een ruime portie op de appelmoes.
  • Werk af met schijfjes appel.
  • Meer hoeft dat niet te zijn!
TIP:

Je kan ook cruesli of muesli op de yoghurt strooien en dit appelglaasje als ontbijt verorberen.

Reacties