Palets de dames

Ik zag ze liggen in de winkel bij de streekproducten, toen we laatst in Rijsel waren. Deze koekjes zagen er zo aantrekkelijk uit. Wat dacht je? Inderdaad...

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr echte boter, op kamertemperatuur
  • 150 gr kristalsuiker
  • 150 gr patisseriebloem, gezeefd
  • 2 eieren
  • 80 gr amandelpoeder
  • 1 eetlepel Mandarine Napoléon
  • abrikozenconfituur
  • poedersuiker
  • water
  • enkele druppels citroensap
  • maraschino kersen, gehalveerd
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de boter met de suiker, bloem, eieren, amandelpoeder en likeur.
  • Zorg dat je een homogeen mengsel bekomt.
  • Maak hoopjes beslag van 40 gr per portie en spreid ze zoveel mogelijk uit met een spatel op je bakplaat (vergeet het bakpapier niet). 
  • Bak de koekjes 8 - 10 min, tot de randjes beginnen te kleuren. Het koekje zelf moet zacht blijven.
  • Laat de koekjes omgekeerd afkoelen op een taartrooster.
  • Bestrijk de gladde kant van de koekjes met een dun laagje abrikozenconfituur.
  • Maak het suikerglazuur door poedersuiker te mengen met een beetje water en citroensap in een maatbeker met teutje. Het glazuur mag niet te lopend zijn. De consistentie van dikke room is een goed idee.
  • Overgiet de koekjes met glazuur en draai ze een beetje rond om overtollige glazuur te laten teruglopen in de maatbeker. Laat ze helemaal opdrogen. Glazuur de koekjes een tweede maal en werk desgewenst af met een halve maraschino kers.
TIP:

Heb je geen Mandarine Napoléon? Kies dan voor Grand Marnier of een beetje rum.

Reacties