Pizza di mama

Foto Lana Joos
Ik hou niet zo van diepvries pizza. Een pizza is al snel zelf gemaakt en vaak heb je meer in huis dan je oorspronkelijk dacht. Met een goed basisdeeg en enkele toppings, kom je al een heel eind.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept pizzadeeg
  • marinarasaus
  • mozzarella voor warme bereidingen
  • olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 5 champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • reepjes salami of ham
  • groene pesto
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Maak het deeg volgens het basisrecept en leg het deeg op een geperforeerde pizzaplaat.
  • Bestrijk het deeg met marinarasaus en laat de randjes vrij.
  • Strooi de mozzarella over de saus en beleg met olijven, plakjes champignon, reepjes salami of ham.
  • Leg hier en daar een lepeltje pesto.
  • Bak de pizza 15 min in de hete oven.
  • Feest!
TIP:

Gebruik geen gewone bollen mozzarella voor warme bereidingen. Kies eerder voor de langwerpige verpakking mozzarella, speciaal voor warme bereidingen. Trek de mozzarella uit elkaar en leg hem op de saus. Of kies voor geraspte mozzarella. Leg de kaas liefst onder de toppings, zodat hij niet verkleurt of hard wordt.

Reacties