Rijstkommetje
Foto Lana Joos |
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 eieren, losgeklopt
- 3 kippenhaasjes, in reepjes gesneden
- kippenkruiden
- 100 gr gekookte rijst, koud
- 50 gr hamblokjes
- 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- 1 eetlepel diepvrieserwtjes
- peper
- scheutje sojasaus
- Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
- Bak een dunne omelet op een zacht vuurtje. Laat de omelet uit de pan glijden op een bord en laat ze afkoelen.
- Voeg nog een beetje vetstof toe en bak de reepjes kip mooi bruin.
- Kruid met kippenkruiden.
- Breek de rijst met je handen boven de kip en meng goed. Bak de rijst mee.
- Roer de hamblokjes, pijpajuin en diepvrieserwtjes door het rijstgerecht.
- Kruid met peper en sojasaus.
- Rol de omelet op en snij er dunne reepjes van.
- Werk je rijstkommetje af met de omeletreepjes.
Heb je nog fijne brunoise van gekookte wortel over? Ook dit past heel goed in een rijstkommetje.
Reacties