Rijstkommetje

Foto Lana Joos
Je hoeft overgebleven rijst niet weg te gooien. Wist je dat je rijst perfect kan invriezen? Gebruik een roomijsschep om bollen gekookte rijst te scheppen en in te vriezen. Zo heb je meteen eenpersoonsporties voor een latere maaltijd. Deze keer gaan we een restje rijst opgebruiken met wat er nog in de koelkast lag. Enkele kippenhaasjes, wat blokjes ham en ei. Snel klaar en vullend.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 3 kippenhaasjes, in reepjes gesneden
  • kippenkruiden
  • 100 gr gekookte rijst, koud
  • 50 gr hamblokjes
  • 2 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 1 eetlepel diepvrieserwtjes
  • peper
  • scheutje sojasaus
Hoe gaan we te werk:
  • Laat wat vetstof smelten in een antikleefpan.
  • Bak een dunne omelet op een zacht vuurtje. Laat de omelet uit de pan glijden op een bord en laat ze afkoelen.
  • Voeg nog een beetje vetstof toe en bak de reepjes kip mooi bruin. 
  • Kruid met kippenkruiden.
  • Breek de rijst met je handen boven de kip en meng goed. Bak de rijst mee.
  • Roer de hamblokjes, pijpajuin en diepvrieserwtjes door het rijstgerecht.
  • Kruid met peper en sojasaus.
  • Rol de omelet op en snij er dunne reepjes van. 
  • Werk je rijstkommetje af met de omeletreepjes.
TIP:

Heb je nog fijne brunoise van gekookte wortel over? Ook dit past heel goed in een rijstkommetje.

Reacties