Tartelettes van Pink Lady

Deze appelsoort wordt vaak in huis gehaald. Zoet en knapperig en gezond! Dat een appel niet enkel dient om je tanden in te zetten, bewijst dit recept. Mooie combinatie van noten, appelen en verwennerij. Het amandelpoeder koop ik in de Turkse winkel.

Wat hebben we nodig:
  • 300 gr amandelpoeder
  • 80 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels water
  • 500 gr bladerdeeg
  • 4 Pink Ladies, van het klokhuis ontdaan en in 4 gesneden
  • 2 eetlepels vloeibare honing, verwarmd
  • 150 ml slagroom
  • het merg van 1 vanillestokje
  • extra poedersuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en het water.
  • Bekleed 4 tartelette vormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in. Zet de vormpjes in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
  • Snij elk stuk appel in 3 gelijke parten. Meng de appelpartjes met de warme honing.
  • Verdeel het amandelmengsel over de vormpjes.
  • Schik de appeltjes in de vormen en bak de tartelettes 10 min. 
  • Verlaag de warmte naar 170°C en bak de taartjes af in 15 min of tot de taartjes goudbruin en gaar zijn.
  • Klop de slagroom met 1 eetlepel poedersuiker en de vanille. 
  • Bestuif de taartjes met poedersuiker en serveer met de room.
TIP:

Heb je rozenwater in huis? Gebruik dit dan om het amandelpoeder te mengen met de poedersuiker, voor extra smaak.

Reacties