Tartelettes van Pink Lady

Wat hebben we nodig:
- 300 gr amandelpoeder
- 80 gr poedersuiker
- 3 eetlepels water
- 500 gr bladerdeeg
- 4 Pink Ladies, van het klokhuis ontdaan en in 4 gesneden
- 2 eetlepels vloeibare honing, verwarmd
- 150 ml slagroom
- het merg van 1 vanillestokje
- extra poedersuiker
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng het amandelpoeder met de poedersuiker en het water.
- Bekleed 4 tartelette vormpjes met bladerdeeg en prik het deeg in. Zet de vormpjes in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
- Snij elk stuk appel in 3 gelijke parten. Meng de appelpartjes met de warme honing.
- Verdeel het amandelmengsel over de vormpjes.
- Schik de appeltjes in de vormen en bak de tartelettes 10 min.
- Verlaag de warmte naar 170°C en bak de taartjes af in 15 min of tot de taartjes goudbruin en gaar zijn.
- Klop de slagroom met 1 eetlepel poedersuiker en de vanille.
- Bestuif de taartjes met poedersuiker en serveer met de room.
Heb je rozenwater in huis? Gebruik dit dan om het amandelpoeder te mengen met de poedersuiker, voor extra smaak.
Reacties