Chocoladebavarois met vlindertjes
Het gebeurt heel zelden dat ik een recept klakkeloos volg of overneem, zonder er mijn eigen toets aan te geven. Maar eerlijk gezegd: deze topper van Edith Van Dingenen hoeft geen aanpassingen. Het recept is af. Heel normaal dus, dat ze hiermee de Bakmatch gewonnen heeft. Proficiat!
Wat hebben we nodig:
Maak zelf je chocolade decoratie.
Wat hebben we nodig:
- 6 blaadjes gelatine
- 5 eieren
- 75 gr kristalsuiker
- 75 gr vanillesuiker
- 1 1/2 koffielepel oploskoffie
- 150 gr pure chocolade, gehakt
- 750 ml room, 40%
- 150 gr dentelle koekjes
- 20 gr boter, gesmolten
- slagroom
- chocolade decoratie
- verse framboosjes
- enkele blaadjes verse munt
- Week de gelatine in een bakje met koud water.
- Splits de eieren.
- Klop de dooiers op in de Kenwood, tot ze licht van kleur en luchtig zijn.
- Klop de eiwitten deels op en voeg dan geleidelijk aan de kristalsuiker en de vanillesuiker toe. Klop verder tot sneeuw.
- Los de oploskoffie op in een beetje heet water.
- Knijp de gelatine uit, laat ze even drogen op een keukenhanddoek en los ze dan al roerend op in de hete koffie. Laat het mengsel lichtjes afkoelen.
- Smelt de chocolade in de microgolf op lage kracht.
- Meng de dooiers met de koffie, eiwitten en gesmolten chocolade door elkaar met een spatel. Meng niet te hard.
- Klop de slagroom op en spatel hem door het beslag.
- Stamp de koekjes fijn in de vijzel. Meng ze met de gesmolten boter en verdeel deze kruimels in de springvorm (zonder bodem) op een plaat.
- Giet de bavarois op de koekjesbodem en laat alles opstijven in de koelkast.
- Werk af met toefjes slagroom, chocolade decoratie, verse frambozen en munt.
Maak zelf je chocolade decoratie.
Reacties