Appelmousse
Jaja, deze keer een mousse en geen moes van appeltjes. Een heel oud recept, vanuit de 17e eeuw, maar niets mis mee en berelekker!
Wat hebben we nodig:
Dit soort dessert zijn ideaal voor een afsluiter van een etentje: licht en luchtig en je kan ze op voorhand klaarmaken.
Gooi nooit eiwitten weg. Vries ze in. Je kan ze later makkelijk ontdooien en hergebruiken.
Wat hebben we nodig:
- 750 gr appelmoes appels, geschild en van het klokhuis ontdaan
- 80 gr kristalsuiker
- het sap van 1 citroen
- de schil van 1 citroen (onbespoten)
- 2 eiwitten
- 80 ml slagroom
- Snij de appels in stukjes en doe ze in een ruime pan met 60 gr van de suiker.
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe.
- Laat de appeltjes garen op een zacht vuurtje onder deksel.
- Haal het deksel weg en laat de appelmoes nog even verder pruttelen tot het meeste sap verdampt is.
- Gooi de schil weg en pureer de appelmoes in de blender.
- Klop de eiwitten lichtjes op. Voeg de resterende suiker toe en klop verder op tot sneeuw.
- Klop de slagroom redelijk stijf.
- Spatel de meringue en de room voorzichtig door de afgekoelde appelmoes.
- Verdeel deze appelmousse over hoge glazen en zet ze afgedekt weg in de koelkast.
Dit soort dessert zijn ideaal voor een afsluiter van een etentje: licht en luchtig en je kan ze op voorhand klaarmaken.
Gooi nooit eiwitten weg. Vries ze in. Je kan ze later makkelijk ontdooien en hergebruiken.
Reacties