Appelkrokantje
Een superleuk dessertje en vaak heb je gewoon alles al in huis om het te maken!
Wat hebben we nodig:
Harry's brood is Amerikaans brood met een hele zachte structuur. Wij hebben het altijd in huis om croque monsieurs van te maken. Voortaan dus ook voor dit heerlijke dessert.
Heb je geen speculooskruiden? Neem dan kaneel.
Je kan ook appeltaart- of kersentaartvulling uit blik gebruiken voor dit dessert. Of gewoon abrikozen- of pruimencompote.
Wat hebben we nodig:
- 10 sneden wit brood Harry's, ontkorst
- 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 100 gr boter, gesmolten
- 100 gr suiker
- 1 koffielepel speculooskruiden
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol de sneetjes brood zo plat mogelijk met je deegrol.
- Bak de appelblokjes aan in wat vetstof.
- Leg op elk sneetje brood een lepel appelblokjes.
- Rol de sneetjes brood op.
- Doe de gesmolten boter in een schaaltje.
- Doe de speculoossuiker in een schaaltje.
- Rol elk appelkrokantje door de boter en daarna door de speculoossuiker.
- Leg de dessertjes op een ovenschaal en bak ze 15 min of tot ze knapperig en bruin zijn.
- Serveer de krokantjes warm, met een bolletje ijs en wat extra gebakken appeltjes.
Harry's brood is Amerikaans brood met een hele zachte structuur. Wij hebben het altijd in huis om croque monsieurs van te maken. Voortaan dus ook voor dit heerlijke dessert.
Heb je geen speculooskruiden? Neem dan kaneel.
Je kan ook appeltaart- of kersentaartvulling uit blik gebruiken voor dit dessert. Of gewoon abrikozen- of pruimencompote.
Reacties