Fagottini van Jimmy
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- verse pasta
- verse pesto
- 1 flesje room
- een goeie scheut witte wijn
- een handvol Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- peper van de molen
- beetje goeie boter
- 1/2 sjalotje, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje boschampignonmengeling
- 1 teentje look, gepeld en in fijne plakjes gesneden
- 5 zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes gesneden
- 1/2 bakje basilicum, gesnipperd
- truffelolie
- Rol het pastadeeg uit tot lange vellen en snij er vierkantjes van. Leg de lapjes deeg onder een vochtige handdoek, zodat ze niet uitdrogen.
- Schep op elk vierkantje een klein beetje pesto. Vouw het vierkantje dicht tot een rechthoekje. Breng de zijkantjes naar het midden en nijp de hoekjes stevig dicht, zodat de vulling niet weg kan tijdens het koken. Zet de kleine buideltjes op een met bloem bestrooid bakblik, zodat ze kunnen drogen. Je kan ze nu invriezen of koken in ruim, gezouten water.
- Maak de saus.
Foto Cathy Van de Moortele - Verhit de room in een steelpan.
- Voeg de wijn toe. Laat de saus even doorpruttelen en voeg dan de Parmezaanse kaas toe.
- Kruid met peper van de molen.
- Verhit een grote braadpan en doe er wat goeie boter in.
- Fruit het sjalotje aan en voeg de schoongemaakte champignons toe, samen met de plakjes look.
- Bak de champignons krokant. Voeg de zongedroogde tomaatjes en de helft van de basilicum toe. Giet de saus bij de champignons en roer er de gare fagottini door.
- Werk af met de resterende basilicum, enkele druppels truffelolie en een draai van de pepermolen.
Geen zin om zelf fagottini te maken? Kies een lekkere soort verse ravioli of tortellini in het koelvak in de supermarkt. Maak de saus en bak de champignons en je kan ook aan tafel.
Vegetarisch hoeft echt niet saai te zijn. Dit recept bewijst nog maar eens het tegendeel.
Reacties