Spaghetti met oesterzwammen en lookcroûtons
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 gr spaghetti
- vetstof
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 bakje oesterzwammen, in repen gesneden
- 1 teen look, gepeld en gesnipperd
- 2 sneden oud wit brood, ontkorst en in blokjes gesneden
- verse peterselie, fijngesnipperd
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
- Verhit een grote braadpan en doe er wat vetstof in. Fruit het sjalotje aan met de champignons.
- Voeg de look toe en schep alles voortdurend om.
- Nu mogen de croûtons er bij. Blijf alles omscheppen, zodat de korstjes niet aanbakken, maar wel aan alle zijden mooi kleuren.
- Strooi de helft van de peterselie over de champignons.
- Laat de pasta goed uitlekken en voeg hem meteen toe aan de oesterzwammen.
- Schep nogmaals goed om, kruid met peper en zout en werk af met de rest van de peterselie.
- Zet het blok Parmezaanse kaas met een rasp op tafel. Rasp naar believen de kaas boven je pasta.
Ook lekker met basilicum ipv peterselie. Of met thijm! Neem de kruiden die jij in huis hebt en varieer.
Reacties