Spaghetti met oesterzwammen en lookcroûtons

Foto Cathy Van de Moortele
Ja echt, spaghetti met croûtons, dat heb je goed gelezen. Nee, geen vlees erbij. Straf hè! Dit gerecht is vegetarisch, maar het mankeert zeker geen smaak. Snel klaar, weinig afwas en yummy in your tummy. Dit zijn zo van die gerechten waarbij je met heel weinig ingrediënten toch snel iets lekkers op tafel kunt zetten. Investeer eens in gedroogde champignons. Overgiet ze met kokend water, laat ze 5 min zwellen, giet ze af en hak ze grof. Boordevol smaak en zo weinig werk aan. Dit is nu fastfood, maar dan wel veel lekkerder.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr spaghetti
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 bakje oesterzwammen, in repen gesneden
  • 1 teen look, gepeld en gesnipperd
  • 2 sneden oud wit brood, ontkorst en in blokjes gesneden
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta al dente in ruim, gezouten water.
  • Verhit een grote braadpan en doe er wat vetstof in. Fruit het sjalotje aan met de champignons.
  • Voeg de look toe en schep alles voortdurend om.
  • Nu mogen de croûtons er bij. Blijf alles omscheppen, zodat de korstjes niet aanbakken, maar wel aan alle zijden mooi kleuren.
  • Strooi de helft van de peterselie over de champignons.
  • Laat de pasta goed uitlekken en voeg hem meteen toe aan de oesterzwammen.
  • Schep nogmaals goed om, kruid met peper en zout en werk af met de rest van de peterselie.
  • Zet het blok Parmezaanse kaas met een rasp op tafel. Rasp naar believen de kaas boven je pasta.
TIP:

Ook lekker met basilicum ipv peterselie. Of met thijm! Neem de kruiden die jij in huis hebt en varieer.

Reacties