Glasraampjes

Deze koekjes zijn gewoon de max! Je maakt ze als versiering voor in de kerstboom of je knabbelt ze gewoon op. Gebruik kerstvormpjes in twee formaten, zodat je eerst de buitenkant en daarna de binnenkant kan uitsteken. Het kleine koekje dat je uitgestoken hebt, kan je weer samenvoegen met de rest van het deeg, of je bakt ze apart als mini koekjes.

Wat hebben we nodig:
  • 375 gr patisseriebloem
  • 8 gr bakpoeder
  • snuifje zout
  • 230 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 250 gr kristalsuiker
  • 4 eierdooiers
  • vanille essence naar smaak
  • 1 zak harde snoepen, type Napoleon
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  • Klop de boter met de suiker tot een licht, romig mengsel. 
  • Voeg de eierdooiers en de vanille toe en meng alles mooi door elkaar.
  • Voeg geleidelijk aan de bloem toe en mix alles nog eens kort door elkaar.
  • Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en maak er platte schijven van.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat ze 30 min in de koelkast liggen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol één deel deeg uit op een bebloemd werkvlak, tot op 3mm dikte. 
  • Met een koekjesvorm steek je koekjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Neem nu een kleiner vormpje en steek het binnenste koekje uit. 
  • Leg de kleinste koekjes op een aparte bakplaat, want die hebben minder baktijd nodig.
  • Doe de snoepjes in een plastic zakje en sla ze kapot met een vleeshamer. 
  • Bak de koekjes 8 min of tot de randjes lichtjes beginnen te kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven en vul de holtes met het snoep.
  • Zet de koekjes weer in de oven voor 3 min.
  • Laat de koekjes even afkoelen op de bakplaat voor je ze overbrengt op een taartrooster. 
  • Het snoep zal weer uitharden na afkoelen.
TIP:

Merk je na het bakken dat de holtes niet helemaal opgevuld zijn met snoep? Leg er dan nog een beetje snoep op en bak nog een paar minuten.
Bewaar de koekjes in hermetisch gesloten dozen, type ClickPlus van Tupperware.

Reacties