Nutella moelleux

Geen enkele choco kan Nutella evenaren. Alhoewel ik vaak zelf choco maak, staat er toch ook altijd Nutella in de kast. Gewoon, omdat het zo hoort. Hoe zou je anders Nutella moelleux maken?

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 kopje patisseriebloem
  • 1/2 kopje pure cacao
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 100 gr melkchocolade, fijngehakt
  • 8 eetlepels ongezouten boter, in stukjes gesneden
  • 4 eieren
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 1 kopje kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 6 eetlepels Nutella
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 6 ramekins in met bakspray. Zet een grote ovenschaal in de oven en giet daar een bodem heet water in.
  • Met een garde meng je de bloem met de cacao en het bakpoeder. Zo is het mengsel meteen ook gezeefd.
  • Doe de chocolade met de boter in een microgolfbestendig kommetje. Laat de chocolade smelten op lage wattage. Roer goed door tot je een glanzende chocoladesaus hebt.
  • Klop de eieren met de vanille, suiker en zout tot een lichtgele massa.
  • Klop de chocolade door dit beslag en roer de ingrediënten erdoor.
  • Doe de helft van het beslag in de ramekins. Schep in elk potje 1 lepel Nutella en verdeel de rest van het beslag erover.
  • Zet de potjes in het hete water in de oven. Bak ze 30 min of tot de moelleux goed gerezen zijn. Ze zullen openbarsten.
  • Laat de moelleux 5 min afkoelen en serveer ze dan meteen.
TIP:

Verstop nog een hele, gepelde hazelnoot in elke moelleux.
Bestuif de moelleux met bloemsuiker.

Reacties