Praliné koekjes

Superlekker in deze tijd van het jaar. Noten zijn overal te krijgen en hazelnoten zijn nog fijner van smaak dan onze walnoten. Ideaal als geschenkje voor dierbare vrienden.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr boter
  • 65 gr donkerbruine suiker
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 ei, lichtjes geklopt
  • 200 gr patisseriebloem
  • enkele druppels vanille essence
  • 200 gr blanke hazelnoten, gehakt
  • poedersuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de suiker, het ei, de bloem en vanille toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Spatel de gehakte noten door het beslag.
  • Schep kleine hoopjes op de bakplaat.
  • Bak de koekjes 8 - 10 min of tot ze lichtjes kleuren aan de randjes.
  • Laat de koekjes 2 min afkoelen en breng ze dan over op een taartrooster.
  • Bestuif de koekjes met poedersuiker.
TIP:

Maak de koekjes ook eens met walnoot of pecannoot.
Heb je liever dunne, krokante koekjes? Duw de hoopjes dan plat.

Reacties