Knapperige aardappelschijfjes
Deze aardappelschotel heeft zeker 2u oventijd nodig, maar echt, je moet hem uitproberen. De crunchy randjes en het zachte kruim maken het wachten meer dan waard. Iets voor de feestdagen?
Wat hebben we nodig:
Lekker met een toefje zure room en een stuk gebraad erbij!
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels boter, gesmolten
- 3 eetlepels olie
- 12 aardappeltjes, geschild en gewassen
- peper en zout
- 4 sjalotjes, gepeld en in hele fijne ringen gesneden
- 6 takjes thijm
- 125 gr spek, in blokjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de boter met de olie in een kommetje.
- Vet een grote ovenschotel lichtjes in met wat de oliemengeling.
- Met de mandoline schaaf je flinterdunne plakjes aardappel. Zet ze rechtop in de ovenschotel.
- Hier en daar stop je er schijfjes sjalot tussen.
- Kruid met peper en zout.
- Borstel de rest van de vetstof over de aardappelschijfjes.
- Bak de aardappelen 1u25. Nu en dan mag je de schijfjes nog eens invetten, zodat ze niet uitdrogen.
- Bak de spekblokjes krokant in een pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Strooi de spekblokjes over de aardappeltjes en steek hier en daar een twijgje thijm tussen de schijfjes.
- Bak de aardappelen nog 35 min.
- Kruid de schotel een laatste maal af met peper en zout.
Lekker met een toefje zure room en een stuk gebraad erbij!
Reacties