Knapperige aardappelschijfjes
Wat hebben we nodig:
- 3 eetlepels boter, gesmolten
- 3 eetlepels olie
- 12 aardappeltjes, geschild en gewassen
- peper en zout
- 4 sjalotjes, gepeld en in hele fijne ringen gesneden
- 6 takjes thijm
- 125 gr spek, in blokjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de boter met de olie in een kommetje.
- Vet een grote ovenschotel lichtjes in met wat de oliemengeling.
- Met de mandoline schaaf je flinterdunne plakjes aardappel. Zet ze rechtop in de ovenschotel.
- Hier en daar stop je er schijfjes sjalot tussen.
- Kruid met peper en zout.
- Borstel de rest van de vetstof over de aardappelschijfjes.
- Bak de aardappelen 1u25. Nu en dan mag je de schijfjes nog eens invetten, zodat ze niet uitdrogen.
- Bak de spekblokjes krokant in een pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Strooi de spekblokjes over de aardappeltjes en steek hier en daar een twijgje thijm tussen de schijfjes.
- Bak de aardappelen nog 35 min.
- Kruid de schotel een laatste maal af met peper en zout.
Lekker met een toefje zure room en een stuk gebraad erbij!
Reacties