Rode bessen dessert

Ik heb er nog wat in de diepvries. Rode bessenmengeling, bedoel ik. In de zomer vind je ze volop aan een deftige prijs en dan vries ik een karrevracht in voor die momenten waarop je gewoon zin hebt in rood fruit. In dit romig dessert, bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr rode bessenmengeling, ontdooid
  • 140 gr kristalsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 150 ml slagroom
  • 85 gr mascarpone, op kamertemperatuur
  • enkele blaadjes munt
Hoe gaan we te werk:
  • Hou een paar bessen achter voor de decoratie achteraf. 
  • Pureer de bessen met de suiker. Wrijf deze puree door een fijne zeef, om pitjes te verwijderen.
  • Voeg het citroensap toe.
  • Klop de slagroom op tot zachte pieken.
  • Klop de mascarpone los en roer die door de slagroom.
  • Schep de helft van de bessenpuree door de slagroom.
  • Verdeel de bessenpuree over 4 mooie glazen.
  • Schep in elk glas een ruime portie roze slagroom.
  • Werk af met de achtergehouden bessen.
  • Zet de glaasjes (afgedekt) koel weg tot gebruik.
  • Werk af met blaadjes munt.
TIP:

Uiteraard kan je dit dessert ook maken met enkel frambozen of aardbeien, bosbessen of braambessen. Of je maakt een combinatie die je zelf lekker vindt.

Reacties