Zondags ontbijt met pannenkoekjes

Als je kan ontbijten met havermout, banaan en chocolade... Wat zou je dan zeggen? Inderdaad: laat maar komen! Deze ontbijtpannenkoekjes zijn zo lekker, dat je ze wel iedere week zou bakken.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr patisseriebloem
  • 40 gr havermout
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • snuifje zout
  • 30 gr vanillesuiker
  • 1 grote rijpe banaan, gepeld en geplet
  • 240 ml karnemelk
  • 15 ml kokosolie, kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 75 gr Nutella, kamertemperatuur
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de bloem met de havermout, natriumbicarbonaat, zout, suiker, banaan, karnemelk, kokosolie en ei. Roer tot alles net gemengd is.
  • Spatel de Nutella voorzichtig door het beslag, zodat je strepen chocolade ziet.
  • Schep hoopjes beslag in een antikleefpan. 
  • Bak de pannenkoekjes aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer met warme esdoornsiroop.
TIP:

Lekker met schijfjes verse banaan erbij.

Reacties